Analize

Nissan și Honda explorează un „parteneriat strategic” în domeniul vehiculelor electrice

1 minute necesare pentru a citi articolul

Constructorii auto japonezi Nissan și Honda, rivali istorici acerbi, au confirmat vineri că iau în considerare un „parteneriat strategic” în domeniul electricității și al software-ului, provocări uriașe pe care le au în comun, potrivit AFP.

Într-o primă etapă, cele două grupuri vor lansa un studiu de fezabilitate privind perspectivele lor de colaborare în domeniul platformelor software pentru automobile, al componentelor cheie pentru vehiculele electrice și al altor produse complementare, potrivit unui comunicat de presă.

De mai multe zile, presa japoneză relatează discuții între Nissan și Honda pentru a colabora în sectorul electric, de exemplu în ceea ce privește dezvoltarea motoarelor și furnizarea de baterii și alte componente, pentru a reduce costurile acestora.

Ambele caută să își consolideze rapid pozițiile în domeniul vehiculelor electrice, un segment de piață care a luat amploare în ultimii ani la nivel mondial, în special în China și Europa, și care a luat prin surprindere întreaga industrie auto japoneză. Și în Japonia, chiar dacă valul electric este mai slab decât în alte părți, piața auto locală este zguduită de Tesla, de recenta sosire a campionului chinez al mașinilor electrice BYD și de revenirea sud-coreenilor de la Hyundai, tot cu vehicule electrificate.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.