Analize

„Nu este voba despre ursul Arthur, ci despre o femelă. Am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile din România”

2 minute necesare pentru a citi articolul

După ce în ultimele zile a fost acuzat în toată presa națională și interanțională că a împușcat cel mai mare urs brun din România, prințul Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a trimis vineri o primă scrisoare publică în care arată că „ursul ucis nu este cel la care se face referire în mass-media”.

Potrivit presei austriece, Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein susține că a obținut legal permisul de vânătoare de la autorități și că a vânat un urs ( o femelă agresivă) care crea probleme în zonă. Ursul ar fi fost „eliberat” pentru împușcare tocmai din acest motiv.

„După ce un urs a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Eu am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a spus prințul Liechtenstein într-o scrisoare, conform krone.at

„Vânătoarea a avut ca scop și preîntâmpinarea unui pericol zonă”, s-ar mai fi justificat prințul Liechtenstein, conform kleinezeitung.at

El s-ar fi arătat dispus să colaboreze în cadrul anchetei deschise în România, în acest caz.

Pentru autorizația de vânătoare, Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a achitat autorităților din România suma de  7000 de euro.

 „Din câte știu, taxele plătite pentru vânătoare sunt investite în primul rând în programe de protecție pentru urși și pentru oamenii care locuiesc în zonele cu urși”, ar fi comentat prințul referitor la faptul că a plătit acești bani pentru a veni să vâneze în România.

Prințul a relatat că s-a aflat în compania ghizilor locali de vânătoare din Covasna și că „ursul cu probleme” (o femelă),  a fost împușcat la o distanță de 250 de m de casele oamenilor, într-un sat.

Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein neagă vehement că ar fi vorba despre ursul Arthur, care avea vârsta de 17 ani, și spune că deține imagini care pot proba lucrul acesta.

Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein este unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi.

Sursa Foto: Captura krone.at/Bild/ Evelyn Hronek, Agent Green, Krone KREATIV

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *