Analize

O chetă online a strâns peste 800.000 de euro în timp record, pentru ”sprijinirea familiei polițistului care a ucis un adolescent în Franța/ Cheta, pornită de o personalitate a extremei-drepte, își propusese să adune 50.000 de euro

1 minute necesare pentru a citi articolul

O chetă online iniţiată de un personalitate cunoscută a extremei-drepte franceze pentru apărarea poliţistului care marţea trecută a împuşcat mortal un adolescent ce încercase să se sustragă unui control rutier a strâns până luni peste 800.000 de euro, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.ro.

Promotorul chetei este Jean Messiha, un politician de origine arabă, fost membru al formaţiunii Adunarea Naţională condusă de Marine Le Pen, partid pe care l-a părăsit în 2020 pentru a se alătura unui lider încă şi mai radical al extremei drepte, fostul candidat prezidenţial Eric Zemmour.

Iniţiativa sa, lansată pe platforma Gofundme, cu titlul „Susţinere pantru familia poliţistului din Nanterre”, strânsese 851.000 de euro până luni la ora 09.00, mult peste obiectivul iniţial de 50.000 de euro.

În mesajul petiţiei se menţionează că aceasta este destinată „susţinerii familiei poliţistului din Nanterre, Florian M., care acum plăteşte scump pentru că şi-a făcut datoria”. Respectivul poliţist l-a împuşcat mortal în suburbia pariziană Nanterre pe Nahel, un adolescent de origine algeriană în vârstă de 17 ani şi cu un cazier încărcat, după ce acesta s-a sustras unui control rutier întrucât nu deţinea permis de conducere.

Poliţistul este acum arestat şi inculpat pentru omor calificat. În timp ce imagini video ar putea sugera că tentativa de fugă a lui Nahel nu a pus în pericol integritatea fizică a celor doi poliţişti care l-au somat să rămână pe loc, agentul insistă că a folosit arma în legitimă apărare.

Acest incident a declanşat revolte în oraşele franceze, mai ales în cele cu o puternică prezenţă a tinerilor maghrebieni, cele şase nopţi consecutive de violenţe având ca rezultat devastarea a sute de edificii, mii de vehicule incendiate, magazine jefuite şi peste 3.000 de arestări.

sursa: Agerpres.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.