Analize

O defecțiune informatică uriașă paralizează 12 din cele 14 uzine Toyota din Japonia

1 minute necesare pentru a citi articolul

O defecțiune informatică uriașă a paralizat producția la 12 din cele 14 uzine ale grupului Toyota din Japonia începând din dimineața zilei de marți, 29 august, însă producătorul auto numărul unu mondial a declarat că nu suspectează un atac cibernetic în acest moment, potrivit Le Figaro.

„Douăsprezece uzine auto, care implică 25 de linii de producție, nu pot comanda piese din cauza unei defecțiuni a sistemului”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Toyota. „Pentru moment, nu credem că este vorba de un atac cibernetic”, a adăugat ea.

Acțiunile Toyota, care începuseră marți în creștere la Bursa de la Tokyo, au căzut pe roșu în urma acestei știri, pierzând aproximativ 0,6% în jurul orei 02:20 GMT, în timp ce indicele Nikkei a câștigat 0,16%. Anul trecut, Toyota a fost nevoită să își suspende toată producția din Japonia timp de o zi din cauza unui atac cibernetic care a afectat unul dintre furnizorii săi, Kojima Industries.

Producția, în creștere cu 10,3%

După ce anul trecut a fost afectată în principal de întreruperi ale lanțului de aprovizionare și de o penurie de semiconductori, producția globală a Toyota a accelerat puternic de la începutul acestui an. Producția globală a depășit 5,6 milioane de vehicule în primele șase luni ale anului 2023, ceea ce reprezintă o creștere de 10,3% față de anul precedent și un nou record semestrial pentru grup, potrivit cifrelor publicate la sfârșitul lunii iulie.

Grupul (care include și mărcile Lexus, Daihatsu și Hino) se așteaptă să vândă 11,38 milioane de vehicule la nivel mondial în actualul exercițiu financiar 2023/24, ceea ce ar reprezenta un nou record și o creștere de 7,8% de la an la an.

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.