AnalizeCoronavirus

Pandemia de coronavirus ar putea împiedica evenimentul la care Donald Trump va fi desemnat candidatul oficial al Republicanilor la președinția SUA

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un înalt responsabil al administraţiei Trump a declarat că în acest stadiu nu se ştie dacă situaţia sanitară va permite desfăşurarea Convenţiei naţionale republicane la sfârşitul lunii viitoare la Jacksonville, în Florida, trasmite Agerpres.

Partidul Democrat a optat deja pentru o „convenţie virtuală” cu scopul de a-l învesti pe Joe Biden, care va fi candidatul său împotriva lui Donald Trump la alegerile din 3 noiembrie.

Convenţia republicană, care urmează să oficializeze candidatura preşedintelui în exerciţiu, urma să aibă loc iniţial la Charlotte, în Carolina de Nord. În faţa îngrijorărilor exprimate de guvernatorul democrat al statului, Roy Cooper, faţă de efectele în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, locul reuniunii a fost mutat la Jacksonville şi urmează să aibă loc într-o singură zi, 27 august.

Or, în Florida, la fel ca în alte 38 de state ale ţării, se înregistrează în prezent o recrudescenţă a epidemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

În ultimele patru zile, numărul noilor cazuri de contaminare înregistrate în Florida a depăşit în trei rânduri 10.000 zilnic, cu 10.059 de cazuri suplimentare anunţate în această duminică, depăşind bilanţurile încărcate înregistrate într-o ţară europeană în momentele cele mai critice ale pandemiei.

„Cred că este prea devreme pentru a o spune”, a răspuns comisarul Agenţiei Federale pentru Medicamente şi Produse Alimentare (FDA), Stephen Hahn, întrebat de CNN despre posibilitatea menţinerii reuniunii la Jacksonville.

Primăria Jacksonville, condusă de republicanul Lenny Curry, a dispus săptămâna trecută portul obligatoriu al măştilor de protecţie în spaţiul public.

Foto: Donald Trump / Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *