AnalizeCoronavirus

Pandemia face ravagii în Brazilia, care devine a treia țară din lume cea mai afectată de coronavirus. Record de decese, în ultimele 24 de ore

1 minute necesare pentru a citi articolul

Brazilia a înregistrat, marți, cele mai multe decese de la începutul crizei COVID-19. Alte 1.179 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanțul deceselor ajungând aproape de 18.000, transmite BBC.

În ceea ce privește infectările, Brazilia a înregistrat până acum peste 270.000 de cazuri și este a treia țară din lumea cea mai afectată de coronavirus, după SUA și Rusia. În ultimele 24 de ore țara sud-americană a raportat alte 17.408 infectări noi.

În această situație, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, este un aspru contestatar al restricțiilor impuse împotriva răspândirii coronavirusului și militează pentru relaxare și repornirea economiei.

Însă primarul din Sao Paulo, cel mai mare oraș al Braziliei, a declarat săptămâna trecută că sistemul sanitar ar putea să cedeze odată cu creșterea numărului de infectări și a nevoii de locuri la urgență.

Bruno Covas a mai transmis că spitalele publice din oraș sunt ocupate în proporție de 90% și că ar putea să se ocupe în totalitate în aproximativ două săptămâni.

Sursa foto: Pixabay

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *