AnalizeCoronavirus

Panică în industria imobiliară după ce marile orașe ale Franței au fost câștigate de primari ecologiști care au declarat război marilor investitori

1 minute necesare pentru a citi articolul

Deja afectat puternic de pandemia de coronavirus, sectorul imobiliar din Franța are acum un nou motiv de îngrijorare, scrie Le Figaro într-un amplu reportaj. E vorba despre câștigarea alegerilor în multe orașe franceze de candidați ai mișcărilor ecologiste cu o puternică agendă anti-dezvoltatori imobiliari.

Cel mai puternic exponent al acestui curent este Pierre Hurmic, noul primar din Bordeaux. El a anunțat înghețarea oricărui nou proiect imobiliar în metropola din sud-vestul Franței. E prima măsură luată de primar, care și-a construit campania electorală în jurul luptei împotriva sectorului imobiliar.

El a promis că va reexamina toate permisele de construcție și planul local de urbanism aprobat de fostul primar, Alain Juppé, care demarase o campanie masivă de redesenare a orașului.

Olivier Salleron, președintele Federației franceze a constructorilor, a declarat pentru Le Figaro că primele măsuri anunțate de noul primar din Bordeaux îi îngrijorează pe cei din industrie.

Fenomenul e prezent în aproape toată Franța. Mari aglomerații urbane precum Lyon (Grégory Doucet), Strasbourg (Jeanne Barseghian) sau Marseille (Michèle Rubirola) au fost câștigate de candidați cu agendă verde.

Cu toții au promis înghețarea oricărei noi construcții majore pentru a proteja moștenirea culturală, dar și mediul din respectivele metropole.

Industria imobiliară din Franța a fost afectată extrem de puternic de criza provocată de Covid-19: în lunile martie, aprilie și mai, numărul autorizațiilor de construcție a scăzut aproape la jumătate față de anul precedent.

Foto: Muncitor în construcții / Pexels.com

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *