Analize

Papa Francisc îl imploră pe Putin să pună capăt „spiralei de violență și moarte” în Ucraina. Suveranul Pontif invocă amenințarea nucleară

1 minute necesare pentru a citi articolul

Papa Francisc a făcut duminică un apel puternic către președintele rus Vladimir Putin să oprească „această spirală a violenței și a morții” în Ucraina, afirmând că criza din această țară riscă o escaladare nucleară cu consecințe globale incontrolabile, transmite Reuters.

Într-o alocuțiune dedicată Ucrainei, Francisc a făcut, de asemenea, apel la președintele ucrainean Volodimir Zelenski să fie deschis la orice „propunere serioasă de pace”.

Anterior, Papa Francisc a declarat că este o „nebunie” ca cineva să se gândească la folosirea armelor nucleare, după ce Putin a avertizat Occidentul că Rusia are „diverse arme de distrugere” în masă, potrivit Sky News.

El a adăugat că ucrainenii sunt supuși la acțiuni sălbatice, monstruozități și tortură, numindu-i oameni „nobili” care sunt martirizați.

De asemenea, Suveranul Pontif a mai precizat că Dumnezeu nu îndrumă religiile spre război, o critică implicită la adresa patriarhului ortodox rus Kirill, care susține invazia Ucrainei și a boicotat o conferință a liderilor religioși, mai relatează Reuters.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *