AnalizeCoronavirus

Parcuri plutitoare anti-coronavirus, soluția inedită găsită de danezi pentru distanțarea socială

1 minute necesare pentru a citi articolul

Coronavirusul ne-a obligat să ne schimbăm nu numai stilul de viață, ci și să regândim și să proiectăm diferit spațiile publice. După propunerea sugestivă pentru restaurantele din Amsterdam, cu mesele în stil de seră anti-Covid, Danemarca vine cu o idee și mai fascinantă: o rețea extraordinară de parcuri publice plutitoare care, foarte curând, va deveni realitate, transmite Rador.

Pentru a evita supraaglomerația şi pentru a permite totuşi familiilor, cuplurilor și persoanelor singure să se bucure pe deplin de natură, de apă și de spațiile în aer liber în deplină siguranță, arhitectul australian Marshall Blecher și studioul danez de design Fokstrot au dezvăluit planurile – și primele imagini – ale Parkipelago-ului care ar putea fi creat de-a lungul portului Copenhaga.

Insulele nu sunt altceva decât barje ancorate pe fundul mării, construite din lemn și alte materiale durabile și reciclate. Grădinile plutitoare dispuse una lângă alta la fel ca un arhipelag vor fi ușor de accesat cu barca, în canoe, dar și înot.

În realitate, la Copenhaga există deja o astfel de insulă, inaugurată în 2018 şi cunoscută sub numele de CPH-Ø1.

Acum, cu sprijinul consiliului municipal al orașului, se intenționează extinderea proiectului cu realizarea a zeci de alte insule mari și mici, accesibile gratuit și în deplină siguranță. Un „spațiu verde în schimbare” care poate fi adaptat și pentru a găzdui evenimente, expoziții și picnicuri, cu un număr limitat de persoane.

Planurile prevăd lansarea primelor trei insule în acest an și cât mai multe în anul următor. Bazele grădinilor plutitoare vor fi construite de mână în șantierele navale ale orașului după care vor fi plantate cu iarbă, flori și copaci endemici.

Sursa: Rador

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *