Analize

Parlamentul European a pus la dispoziția autorităților belgiene spații pentru pacienții de coronavirus / PE se va reuni în ședință extraordinară în 16 și 17 aprilie, dar europarlamentarii vor putea vota de la distanță

2 minute necesare pentru a citi articolul

Parlamentul European a pus la dispoziția autorităților belgiene spații pentru tratarea pacienților cu coronavirus în timpul epidemiei, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung. Autoritățile din Bruxelles ar urma să utilizeze 100 de mașini din flota Parlamentului, a declarat joi președintele PE, David Sassoli, citat de FAZ.

Spații din Luxembourg și Strasbourg ar putea fi de asemenea oferite în caz de nevoie. ”Ca Parlament, dorim să avem o contribuție și să oferim un mic exemplu”, a declarat Sassoli. Din cauza restricțiilor din Bruxelles, Parlamentul European este nu poate funcționa în prezent și nu poate găzdui ședințele obișnuite. În consecință, cele mai multe încăperi sunt goale.

În Belgia, țară puternic afectată de coronavirus, se înregistrau joi seara 15.348 de cazuri de infectare, cu un plus de 1384 față de ultima raportare. Numărul deceselor a crescut și el cu 183 de la ultima raportare, ajungând la 1011 decese.

Context

Președintele PE și liderii grupurilor politice au decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară pentru a continua activitatea cu privire la măsurile speciale de combatere a pandemiei, informează un comunicat transmis de biroul de presă al Parlamentului.

În cadrul reuniunii la distanță din dimineața zilei de astăzi, Președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice (Conferința președinților) au convenit să convoace o sesiune plenară extraordinară joi 16 și vineri 17 aprilie la Bruxelles.

Agenda sesiunii cuprinde o dezbatere cu Consiliul și Comisia și un vot privind o rezoluție referitoare la o acțiune coordonată a UE de combatere a pandemiei COVID 19 și a consecințelor acesteia. De asemenea, PE este pregătit să voteze cu privire la orice propuneri legislative sau bugetare pregătite în timp util de Comisia Europeană pentru a gestiona în continuare situația creată de pandemie.

Măsurile de precauție actuale adoptate de Parlamentul European pentru a limita răspândirea COVID-19 nu afectează activitatea legată de prioritățile legislative ale instituției. Activitățile de bază sunt reduse, dar sunt menținute pentru a asigura menținerea funcțiilor legislative, bugetare și de control ale instituției.

Parlamentul a decis să introducă un sistem alternativ de vot la distanță. Din motive legate de sănătatea publică, acesta va permite organizarea voturilor cu garanții adecvate pentru a se asigura că voturile membrilor sunt individuale, personale și gratuite.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *