Analize

Partidul cancelarului austriac Karl Nehammer, anchetat pentru o presupusă fraudare a fondurilor de la companii și firme de stat

1 minute necesare pentru a citi articolul

OVP, partidul condus de cancelarul austriac Karl Nehammer, este anchetat de procurori pentru o presupusă afacere ce implică presa de partid, scrie publicația Der Standard. Mai precis, ancheta vizează faptul că unele instituții și companii de stat au cumpărat reclamă în presa deținută de OVP la prețuri de sute de ori mai mare decât cele normale.

Dosarul a plecat de la o plângere anonimă, a fost continuat cu un audit al Curții de conturi, iar acum procuratura din Viena investighează cazul.

Procurorii suspectează că partidul OVP câștigă sume de bani din deturnarea fondurilor plătite pentru reclamă în propriile organe de presă.

Ziarul Der Standard susține că instituțiile de stat, controlate de OVP, plăteau reclama în ziarele partidului OVP la prețuri de 300 de ori mai mari decât prețul pieței.

Nina Bussek, purtătoarea de cuvânt a procuraturii, a confirmat ancheta pentru agenția de presă APA. Purtătoarea de cuvânt nu a oferit alte detalii.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *