Analize

Patru persoane au fost arestate în Suedia sub suspiciunea de a pregăti atentate

1 minute necesare pentru a citi articolul

Serviciul de securitate suedez (Sapo) a anunțat joi arestarea în regiunea Stockholm a patru persoane legate de „extremismul islamist violent” care pregăteau atentate, potrivit Le Figaro.

Cele patru persoane au fost arestate în cadrul unei operațiuni desfășurate în cooperare cu poliția, iar mai multe locații au fost percheziționate, potrivit unui comunicat de presă al Sapo.

„Ei sunt suspectați de pregătirea unor acte teroriste și de infracțiuni cu arme agravate”, a precizat serviciul de securitate. „Cazul se referă la extremismul islamist violent”, a continuat Sapo, adăugând că există, de asemenea, legături cu crima organizată.

La rândul său, parchetul a confirmat arestările într-un comunicat și a precizat că o anchetă este condusă de un procuror din cadrul unității sale de securitate, fără a oferi detalii.

Ziarul Expressen a relatat că locuitorii au auzit mai multe bubuituri puternice în timp ce poliția a luat cu asalt clădiri dintr-o suburbie din sudul Stockholmului. Potrivit ziarului, Forța Națională de Intervenție a poliției a folosit probabil grenade cu unde de șoc în timp ce a intrat în sediul unei organizații islamice din orașul suburban Tyreso.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.