Analize

Penurie de îngrijitoare și menajerele est-europene din cauza pandemiei

2 minute necesare pentru a citi articolul

Pandemia de coronavirus a afectat și sectorul îngrijirii la domiciliu a persoanelor cu nevoi speciale. De teama contaminării, multe dintre femeile din estul Europei active în acest sector întorc spatele Germaniei, potrivit unei analize Deutsche Welle.

Ana a sosit în Germania la începutul lunii martie. Femeia în vârstă de 50 de ani din Moldova se bucură că a reușit să intre pe teritoriul Republicii Federale înainte de închiderea granițelor. Muncește ca menajeră în casa unor bătrâni din landul Baden-Württemberg și îi îngrijește și pe. Lucrează trei luni după care pleacă acasă, în Republica Moldova. Soțul Anei muncește tot câte trei luni la o fermă din Polonia, povestește ea.

Câteva mii din cele aproximativ 300.000 de menajere și infirmiere din estul Europei care lucrează în casele din Germania, majoritatea ilegal, s-au retras în țările de origine din cauza coronavirusului și nu s-au mai întors, explică Bernd Tews, director general al Asociației furnizorilor particulari de servicii sociale. În lipsă de personal, sectorul îngrijirii la domiciliu are de suferit.

De asemenea, pandemia a avut un impact semnificativ și asupra imigrației legale a cadrelor medicale și a infirmierilor din statele Uniunii Europene. „La începutul crizei, familiile au fost nevoite să angajeze personal mai puțin calificat”, spune Frederic Seebohm, directorul general al Asociației lucrătorilor în sectorul îngrijirii la domiciliu. „În cazul familiilor care preferau menajere și infirmiere la negru, situația este și mai gravă. Deseori, rudele au fost nevoite să preia aceste sarcini.”

Criza Coronavirus a dus la creșteri salariale pentru personalul din Europa de Est. „Salariile celor care muncesc atât legal cât și ilegal în acest sector au fost majorate. Între timp, situația s-a normalizat”, afirmă Seebohm. Mai mult, atât familiile din Germania cât și îngrijitoarele sau menajerele din Europa de Est optează, în număr tot mai mare, pentru angajarea cu forme legale.

Daniel Schlör, reprezentant al agenției de intermediere SunaCare, susține că organizarea deplasării în Germania a acestei categorii de personal a devenit mai dificilă: „Pentru siguranța călătorilor, locurile în autocare au fost reduse. Se mai întâmplă și ca persoana angajată să se răzgândească în ultimul moment și să nu mai vină considerând că pericolul este prea mare.”

Totuși, în România și Polonia, procesul de recrutare merge foarte bine. Pe fondul crizei economice acute, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă așa că sunt dispuși să vină în Germania, susține Peter Blassnigg, managerul grupului Promedica din orașul Essen – firmă specializată pe recrutarea de personal din estul Europei.

Cu patru ani în urmă, Anei din Republica Moldova nu i-a rămas altceva de făcut decât să accepte un job ca „fată în casă” în gospodăria unor germani în vârstă. „Acasă muncesc mai mult ca aici, dar nu sunt atât de obosită. În Germania fac față mai greu psihic. Trebuie să fiu mereu răbdătoare, să tac.” De fiecare dată pleacă la muncă pentru trei luni, îi este greu să-și părăsească țara.

În Moldova, Ana a studiat Finanțe și Drept. A fost contabil-șef. Ea și soțul câștigau suficient ca să-și permită o căsuță la țară. Numai că în iarna anului 2016 familia s-a confruntat cu o criză personală. N-au mai avut bani nici pentru lemne ca să-și încălzească locuința. Ana a urmat exemplul surorii sale și a plecat să lucreze ca infirmieră în Italia. Îi venea să urle, spune ea. „Numai că, după ce-am primit primul salariu, de 1350 de euro net, nu mi-a mai păsat de studiile mele superioare.” Pentru acești bani, în Republica Moldova ar fi trebuit să muncească aproape un an de zile.

Foto: Pexels.com

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *