Analize

Peste 1 milion de refugiaţi ucraineni au intrat în Germania în ultimele şapte luni şi jumătate / ”Cu cât războiul durează mai mult, cu atât este mai dificil de găzduit şi de avut grijă de atât de mulţi refugiaţi”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Peste 1 milion de ucraineni au intrat în Germania de la începutul invaziei ruse în Ucraina (24 februarie), potrivit datelor prezentate vineri de Ministerul de Interne german, citat de DPA și preluat de Agerpres.

Un total de 1.002.763 de cetăţeni ucraineni au fost înregistraţi în Germania, a declarat ministrul de interne german Nancy Faeser pentru site-ul de ştiri T-Online.

”Am salvat vieţile multor femei şi copii din Ucraina. Am gestionat această sarcină gigantică bine până acum” comparativ cu alte perioade când Germania s-a confruntat cu un mare aflux de refugiaţi, a adăugat Faeser.

”Cu cât războiul durează mai mult, cu atât este mai dificil de găzduit şi de avut grijă de atât de mulţi refugiaţi”, a atenţionat reprezentanta guvernului german.

Noile date publicate vineri de Eurostat arată că în luna august Polonia a preluat majoritatea ucrainenilor care fug de invazia rusă, cu 67.280 de persoane, pe poziţia a doua fiind situată Germania, cu 62.140 de ucraineni primiţi.

În aceeaşi lună, 9.715 de ucraineni au intrat în România, 6.410 în Franţa şi 6.165 în Spania.

În 12 dintre cele 22 de state membre pentru care Eurostat a avut informaţii de încredere, numărul celor care căutau să obţină protecţie temporară a fost în scădere în august, cel mai notabil în Bulgaria, unde s-au înregistrat cu 2.000 mai puţine sosiri decât în iulie.

Potrivit guvernului polonez, aproximativ 1,3 milioane de ucraineni trăiau în Polonia în luna septembrie, după ce premierul Mateusz Morawiecki evocase peste 2 milioane în luna iunie.

Această situaţie este cauzată de faptul că tot mai mulţi refugiaţi ucraineni revin în ţara lor, ce are o frontieră de 500 de kilometri cu Polonia, explica viceministrul de interne polonez Pawel Szefernaker în luna septembrie.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *