Analize

Plan de măsuri în patru faze prezentat de guvernul de la Sofia

1 minute necesare pentru a citi articolul

Planul de acţiune în cazul unui nou val de coronavirus în Bulgaria prevede ca măsurile restrictive să fie impuse în patru etape – verde, galbenă, roşie şi roşu închis- în funcţie de numărul de infectări şi de cel al spitalizărilor. Planul a fost prezentat de ministrul interimar al sănătăţii din Bulgaria, Stoicio Kaţarov, transmite postul național de radio, BNR, citat de Rador.

„Verde, galben, roşu şi roşu închis – pe baza acestora au fost elaborate şi planurile de lucru pentru asistenţă medicală de urgenţă, ambulatorie şi spitalicească şi asigurarea medicamentelor necesare. Planul prevede închiderea grădiniţelor doar în cazuri extreme, iar dacă se înregistrează o rată ridicată de infectare, vor merge la grădiniţă doar copiii ai căror părinţi sunt vaccinaţi. Dacă ţara intră în zona roşui închis, vor funcţiona doar magazinele de alimente, farmaciile, anumite instituţii bancare – aceasta este faza extremă”, a subliniat Kaţarov.

Etapa roşu închis înseamnă peste 500 de persoane nou infectate la 100.000 de locuitori. „În acest caz, se va institui un lockdown total.

De asemenea, se prevede şi închiderea locală a anumitor regiuni, în scopul evitării răspândirii focarelor, deciziile în acest sens urmând să fie luate de inspectoratele regionale de sănătate şi de către şeful Inspectoratului de Stat pentru Sanătate”, a explicat ministrul bulgar al sănătăţii.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *