Analize

Portugalia impune certificat de vaccinare sau test negativ pentru clienţii hotelurilor şi restaurantelor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Portugalia impune de vineri, 9 iulie, obligaţia prezentării unui certificat de vaccinare, a unui test negativ la coronavirus sau a unei dovezi de trecere prin boală pentru clienții care vor să se cazeze la hoteluri sau să ia masa în incinta restaurantelor în regiunile cele mai afectate de recrudescenţa epidemiei de COVID-19, a anunţat joi guvernul, citat de Agerpres.

‘Continuăm să observăm o agravare a epidemiei’, a afirmat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Mariana Vieira da Silva, anunţând că numărul municipalităţilor cu risc epidemiologic ‘ridicat’ sau ‘foarte ridicat’ a ajuns la 60, faţă de 45 săptămâna trecută.

Interdicţia de circulaţie pe timp de noapte impusă vineri va continua să se aplice în aceste zone cu risc, concentrate în majoritatea la Lisabona şi în împrejurimile capitalei, precum şi în regiunea turistică Algarve (sud).

De acum înainte, clienţii restaurantelor vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus sau să facă dovada vaccinării complete pentru a avea acces în incinta localurilor în weekend.

În ce priveşte hotelurile, această cerinţă se va aplica în toate zilele şi pe întreg teritoriul.

Guvernul a mai decis să ridice interdicţia de deplasare între regiunea metropolitană a Lisabonei şi restul ţării pe timpul weekend-ului, dat fiind că, a explicat Mariana Vieira da Silva, ‘varianta Delta este prezentă în toată ţara’.

Portugalia a depăşit miercuri şi joi pragul de 3.000 de cazuri noi de contagiune, pentru prima dată după începutul lunii februarie. (Foto: Lisabona / Pixabay)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *