Analize

Preşedintele Alexander Van der Bellen, în funcţie din 2016, favorit pentru încă un mandat

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ecologistul Alexander Van der Bellen, care conduce Austria din 2016, este favorit să câştige alegerile prezidenţiale din primul tur, care va avea loc duminică. Majoritatea partidelor tradiţionale au ales să nu prezinte un candidat împotriva lui, pentru a bloca extrema dreaptă, relatează News.ro.

El este acum personalitatea politică favorită a austriecilor şi poate conta pe susţinători puternici, precum actorul de renume mondial Arnold Schwarzenegger.

În faţa lui, un candidat mai puţin unificator: Walter Rosenkranz, de la FPÖ, un partid naţionalist şi populist, poziţionat în extrema dreaptă. El este creditat cu aproximativ 16% din voturi, faţă de 51% la 58% pentru preşedintele în funcţie.

Un alt candidat favorit: rockerul vienez Dominik Wlazny, cunoscut sub numele său de scenă Marco Pogo, la conducerea Partidului Berii. Formaţiune politică satirică atunci când a fost înfiinţată în 2015, Partidul Berii s-a poziţionat de atunci pe subiecte mai serioase precum lupta împotriva corupţiei sau primirea demnă a migranţilor şi, prin urmare, ar putea câştiga unele dintre voturile de stânga. Dominik Wlazny este astfel creditat cu 12% din voturi.

Primele rezultate ale votului vor fi cunoscute duminică după-amiază.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *