Analize

Preşedintele american Joe Biden, în vizită în Vietnam pentru întărirea relaţiilor bilaterale și contracararea influenței Chinei în regiune

1 minute necesare pentru a citi articolul

Preşedintele american Joe Biden este aşteptat duminică după amiază la Hanoi, în efortul de a întări relaţiile bilaterale şi pentru a contracara influenţa chineză în creştere în regiune, relatează dpa şi AFP, citată de Agerpres.

Liderul de la Casa Albă, care a participat în weekend la summitul G20 de la New Delhi, în India, urmează să semneze cu liderii vietnamezi un „parteneriat strategic extins”, cum Hanoiul are deja cu Rusia, India, Coreea de Sud şi China.

Acest acord „este mai mult decât simbolic şi va aduce importante beneficii celor două ţări în numeroase domenii, inclusiv în plan economic, comercial şi al apărării, contribuind totodată la pacea şi stabilitatea în zona Mării Chinei de sud şi în Asia de sud-est”, a declarat pentru dpa Le Dang Doanh, fost consilier economic pentru cinci premieri vietnamezi.

Pe parcursul vizitei de 24 de ore, Joe Biden se va întâlni cu principalii patru lideri ai Partidului comunist din Vietnam şi va vizita un monument ce marchează locul unde a fost doborât avionul lui John McCain în 1967, în timpul unui raid aerian american la Hanoi.

Înaintea vizitei lui Joe Biden, mai multe organizaţii pentru drepturile omului, între care Human Rights Watch, au făcut apel la Statele Unite ale Americii să ceară Vietnamului să-i elibereze imediat pe toţi deţinuţii politici şi să pună capăt încălcării drepturilor omului.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.