Analize

”Presupun că soția mea nu răspunde la telefon la două noaptea/ Care victimă? Unde e cazul excepțional?/ Aveți vreo vendetă personală cu domnul Budăi?”

5 minute necesare pentru a citi articolul

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, de jurnalistul Cristian Andrei cum ar acționa dacă soția lui ar fi sunată la două noaptea de un coleg din PSD, moment în care președintele social-democraților a răspuns: ”Presupun că soția mea nu răspunde la telefon la două noaptea”.

Întrebarea jurnalistului Libertatea a fost adresată în contextul în care același jurnalist a publicat recent un articol referitor la ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), care și-ar fi sunat o colegă de partid în toiul nopții, în timp ce aceștia se aflau într-un hotel, iar ministrul ar fi fost în stare de ebrietate conform surselor citate de Libertatea.

Jurnalistul a insistat timp de trei minute să obțină de la Marcel Ciolacu o poziționare față telefonul dat de Budăi în toiul nopții colegei sale și să afle dacă Ciolacu condamnă în vreun fel acest lucru.

Ciolacu a repetat în mai multe rânduri că nu vede ”unde e cazul excepțional” în această secvență și a recunoscut că a avut o discuție cu Budăi despre acest episod, dar susține că nu i-ar fi cerut să nu mai bea (cum au relatat sursele citate de Libertatea, n.red.).

În momentul în care jurnalistul a vrut să îl întrebe ce mesaj are pentru femei (dacă acestea ar fi sunate de un ministru în stare de ebrietate, n.red.), Marcel Ciolacu s-a răstit la jurnalist întrebându-l dacă are o vendetă personală cu ministrul Muncii și spunând că femeile nu sunt abuzate de PSD, apoi a încheiat dialogul cu reporterul.

Dialogul integral mai jos:

 

 

(min 10:38 – 13:42)

Reporter: Dacă soția dumneavoastră ar fi fost sunată la două noaptea de un coleg de partid care se autopropunea în camera domniei sale cum ați fi acționat dumneavoastră în acest caz?

Marcel Ciolacu: Să acționez? Soția mea presupun că nu răspunde la două noaptea la telefon.

Rep.: Dar înțelegem că i-ați recomandat colegului dumneavoastră de partid să nu mai bea?

M.C.: Nu. Nu am avut această discuție. Nu, nu cunosc…

Rep.: Ați avut discuții cu domnul Budăi în care să vă explice ce s-a întâmplat?

M.C.: Detaliat?! La ce vă referiți mai exact?

Rep.: Dacă domnul Budăi în 29 spre 30…

M.C.: A dat un telefon unei colege de partid la două noaptea?

Rep.: Da.

M.C.: Unde este cazul excepțional?

Rep.: Că domnul Budăi…

M.C.: A dat un telefon unei colege la două noaptea.

Rep.: Nu vedeți nicio problemă în acest lucru?

M.C.: Care este cazul, că nu înțeleg?

Rep.: Că domnul Budăi, ministrul dumneavoastră…

M.C.: Așa, a sunat o colegă de partid la două noaptea…

Rep.: Și s-a autopropus în camera domniei sale.

M.C.: Întrebați-o pe domnu… Nu am aceste detalii.

Rep.: Dar dumneavoastră ați discutat cu domnul Budăi să vedeți dacă există acest caz? Sunteți președintele PSD, informația a apărut de 5 zile, presupun că sunteți interesat să aflați adevărul.

M.C.: Presupun că domnul Budăi vă poate răspunde foarte exact. Eu am avut o discuție cu domnul Budăi și m-am lămurit.

Rep.: Ne puteți spune și nouă ce v-a spus domnul Budăi?

M.C.: Eu, părerea mea, că nu văd care este cazul. Dacă puteți să mi-l detaliați sau dacă există…

Rep.: Ce mesaj aveți dumneavoastră pentru România atunci când…

M.C.: Eu transmit un mesaj că… domnu… ascultați-mă și dumneavoastră pe mine, haideți să… aveți dovezi în acest sens, aveți ceva detaliat sau dumneavoastră aveți o vendetă personală cu domnul Budăi? Vă rog frumos. Când aveți ceva concret… Vă rog, nu-mi spuneți mie că femeile sunt abuzate de PSD, că nu ține acest lucru sau îmi băgați familia în acest context. Vedeți-vă de… Aveți detalii?

Rep.: Da, avem detalii.

M.C.: Vă rog frumos.

Rep.: Vi le-am prezentat mai devreme. Aveți un mesaj către femeile din România dacă ar fi sunate noaptea de un ministru beat? Dumneavoastră vreți ca victimele…

M.C.: Ce victime?! Despre ce victimă vorbim? Detaliați-mi care e victima? Vorbiți cu colega, dacă se consideră victimă să meargă la Poliție…

Rep.: Dumneavoastră ați vorbit?

M.C.: Domle, eu vorbesc cu toată lumea, dar nu trebuie să vă detaliez dumneavoastră ce vorbesc eu cu colegii mei. Vă rog, dar unde-i victima? Că nu înțeleg detaliile.

Rep.: Dumneavoastră vi se pare normal…

M.C.: Mie nu mi se pare nimic normal, mie…

Rep.: … ca o colegă deputat …

M.C.: Eu nu v-am zis că mi se pare ceva normal…

Rep.: Păi, așa pare domnule Ciolacu…

M.C.: Dar știți dumneavoastră de ce a fost sunată, cunoașteți detaliile? Cred că e un lucru pe care poate să-l detalieze domnul Budăi și cu colega mea. Ca să vă lămuriți pentru totdeauna.

Rep.: Domnul Budăi de 5 zile tace…

M.C.: Mulțumesc mult.

Context

Libertatea a publicat în 16 februarie un articol în care, conform surselor citate de publicație, Marius Budăi, ministrul Muncii, a provocat două episoade care au alertat PSD, partidul său.

Întâi, în august 2022, la un hotel din Olimp, el a sunat o deputată noaptea, susțin surse concordante din partid consultate de Libertatea. Soțul acesteia ar fi fost nevoit să coboare la recepție pentru a interveni. Apoi, în ianuarie 2023, la Hotelul Mara din Sinaia, Budăi ar fi provocat un episod asemănător, tot la adresa unor femei.

”În ambele cazuri, sursele spun că ministrul consumase alcool. Libertatea a încercat să ia legătura cu ministrul Budăi, dar acesta nu a răspuns întrebărilor ziarului. Miercuri, acesta a evitat să se intersecteze cu jurnaliștii la Parlament. Șefii PSD știu de aceste incidente, dar nu au făcut nimic. Surse din partid spun că Marcel Ciolacu i-a cerut „să înceteze să mai bea”.

În luna august, după ce a consumat alcool, ministrul Marius Budăi a sunat noaptea o deputată PSD, colegă de partid, care era cazată în același hotel. Momentul a fost relatat de mai multe surse concordante, sub protecția anonimatului.

PSD a organizat la finalul lunii august, în stațiunea Olimp, mai multe evenimente pentru a pregăti sesiunea parlamentară din toamna lui 2022. Invitați erau toți senatorii și deputații, miniștrii și conducerea PSD.

Ministrul, potrivit surselor din partid, a consumat alcool în prima seară a evenimentului, în noaptea de 29 august spre 30 august, și „se afla în stare de ebrietate” când s-a decis să sune o colegă de partid. Deputata PSD nu era singură în camera de hotel, ci împreună cu soțul său, cu care venise la evenimentul de la mare.

Văzând „insistența” ministrului, soțul deputatei a reacționat și a avut „o discuție aprinsă cu ministrul Budăi”, la parterul hotelului, potrivit mai multor martori oculari.

Ei au refuzat să apară cu nume și prenume, dar au acceptat să devină public ceea ce au văzut. „Momentul a fost jenant, Budăi încerca să fie macho man, iar deputata era cu soțul ei în cameră. Nu era pentru prima dată când avea un astfel de comportament, mai ales când bea, dar aici s-a trezit că dă peste un bărbat”, a mai scris Libertatea.

 

 

 

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *