Analize

Prigojin se află în Belarus, susține Lukașenko / Liderul belarus promite că va „supraveghea îndeaproape” grupul Wagner și spune că vrea să învețe din experiența de război a mercenarilor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Liderul Wagner, Evgheni Prigojin, a sosit în Belarus, potrivit președintelui belarus Aleksandr Lukașenko, relatează CNN.

„Da, într-adevăr, el se află astăzi în Belarus”, a declarat Lukașenko, potrivit televiziunii de stat belaruse.

Un oficial european de rang înalt din cadrul serviciilor de informații a declarat anterior pentru CNN că se pare că două avioane private care au fost legate de Prigojin au aterizat la Minsk marți dimineața devreme. Cu toate acestea, oficialul nu știa încă dacă Prigojin se afla de fapt la bordul unuia dintre avioane.

Lukașenko promite că va „supraveghea îndeaproape” grupul Wagner

Președintele belarus Alexander Lukașenko spune că vrea să asculte experiența de război a grupului Wagner și să învețe de la ei, relatează BBC.

Comandanților și luptătorilor Wagner li se va permite să plece în exil în Belarus împreună cu liderul lor, Evgheni Prigojin, în cadrul unui acord cu Moscova negociat de Lukașenko.

„Dacă comandanții lor vin la noi și ne ajută… ne spun ce este important în acest moment… asta este de neprețuit. Asta este ceea ce trebuie să luăm de la Wagner”, a declarat Lukașenko în timpul unei întâlniri cu ministrul său al apărării, potrivit presei de stat.

El adaugă că nu are niciun motiv să se teamă de prezența lor și că autoritățile belaruse îi vor „supraveghea îndeaproape”.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *