Analize

Pro-rușii anunță începerea operațiunilor de deminare, Grupul Wagner spune că se va retrage până la 1 iunie, Kievul nu confirmă pierderea orașului

1 minute necesare pentru a citi articolul

Denis Pușilin, liderul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, a anunțat că a început o deminare preliminară în Bahmut, după ce orașul ar fi fost cucerit sâmbătă de forțele grupului paramilitar rus Wagner.

„La periferia vestică [a Bahmut], liniile de apărare sunt pe poziții. Astfel, grupul Wagner părăsește Artiomovsk [numele sovietic al orașului] între 25 mai și 1 iunie”, a declarat Evgheni Prigojin, liderul forțelor Wagner, într-o înregistrare audio citată de Le Monde.

Sâmbătă, el dăduse asigurări că va preda controlul orașului trupelor regulate rusești pe 25 mai. „Dacă nu sunt suficiente unități ale Ministerului Apărării [pentru a ocupa Bahmut], sunt mii de generali [pentru a face acest lucru], trebuie să formăm un regiment de generali, să le dăm toate armele și totul va fi bine”, a continuat Prigojin, într-un nou atac la adresa înaltului comandament militar rus, pe care îl critică asiduu.

Kievul nu a confirmat pierderea lui Bahmut. Comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr SIrskI, a declarat ieri că trupele sale controlează acum doar o parte „nesemnificativă” a orașului, dar continuă să avanseze pe flancuri.

„Forțele noastre au prins orașul într-un semicerc, ceea ce ne oferă posibilitatea de a distruge inamicul (…). Inamicul trebuie să se apere în partea din oraș pe care o controlează”, a declarat ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, pe Telegram.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *