Analize

Proteste la Tönnies, abatorul unde s-au îmbolnăvit sute de muncitori români

1 minute necesare pentru a citi articolul

Activiști pentru protecția animalelor au protestat sâmbătă în fața abatorului Tönnies, unde s-au infectat peste 1.500 de persoane cu coronavirus, printre care mulți români. Demonstranții au criticat și condițiile precare de muncă, arată Deutsche Welle.

În dimineața de sâmbătă, activiștii pentru protecția animalelor de la asociația „Gemeinsam gegen die Tierindustrie” s-au adunat în fața sediului Tönnies din Renania de Nord-Vestfalia. 30 de activiști s-au urcat pe acoperișul clădirii, alții au ocupat intrarea. Pe unele dintre pancartele lor scrie: „Gata cu exploatarea oamenilor, a animalelor și a naturii!”

Pentru a-i proteja pe muncitori și pe localnici, abatorul ar trebui închis complet, spune Isa Suhr de la asociația „Gemeinsam gegen die Tierindustrie”, citată de agenția de presă EPD. Activista subliniază că industria cărnii înseamnă o suferință groaznică pentru milioane de animale și că situația muncitorilor din acest sector este insuportabilă.

Poliția din Bielefeld, prezentă la fața locului la Tönnies în Rheda-Wiedenbrück, a declarat pentru agenția de presă AFP că manifestația e pașnică.

După ce s-au infectat peste 1.500 de persoane cu noul coronavirus la Tönnies, printre care mulți muncitori români, a fost impus un nou lockdown în cele două districte administrative afectate, Gütersloh și Warendorf. Lockdown-ul s-a terminat miercuri în districtul Warendorf, dar a fost prelungit cu încă o săptămână pentru districtul Gütersloh.

Foto: Gemeinsam gegen die Tierindustrie / Facebook

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *