Analize

Putin recunoaște că grupul de mercenari Wagner a fost finanțat în întregime de statul rus / Luptătorii lui Prigojin au primit un miliard de dolari de la Moscova în ultimul an, susține liderul de la Kremlin

1 minute necesare pentru a citi articolul

Grupul Wagner a fost finanțat în întregime de statul rus, care a cheltuit 86 de miliarde de ruble (1 miliard de dolari) pentru mercenarii lui Evgheni Prigojin între mai 2022 și mai 2023, a declarat președintele rus Vladimir Putin, relatează The Guardian și Sky News.

Acest lucru ar putea fi o surpriză pentru unii, având în vedere că Rusia a negat în mod repetat implicarea în acest grup și a insistat că acesta nu există din punct de vedere legal, deoarece contractorii militari privați nu sunt legali în Rusia.

În plus, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, care a condus scurta revoltă a grupului sâmbăta trecută, a câștigat aproape la fel de mult în aceeași perioadă din afacerea sa cu mâncare și catering, a declarat Putin la o întâlnire cu forțele de securitate.

Compania privată militară de mercenari a luptat în Ucraina în numele Rusiei, dar este separată de forțele rusești conduse de Ministerul Apărării.

Prigojin a formulat în repetate rânduri acuzații potrivit cărora trupele sale nu au primit suficiente provizii și muniții din partea statului rus, iar ulterior au suferit mai multe pierderi.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *