AnalizeCoronavirus

Rusia şi China au răspândit informaţii false cum că statele din Alianță nu s-ar sprijini reciproc în fața pandemiei de Coronavirus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni că Rusia şi China au răspândit informaţii incorecte despre răspunsul Alianţei în faţa pandemiei de COVID-19, relatează agenţia DPA, conform Agerpres.

Stoltenberg a spus că a remarcat declaraţii ale unor purtători de cuvânt ruşi şi chinezi conform cărora statele NATO sunt incapabile să gestioneze această criză, sau să protejeze persoanele vârstnice, că nu s-ar sprijini reciproc, ori că ar fi în incapacitatea de a opri răspândirea virusului.

„Este greşit! Aliaţii din NATO acţionează împreună în combaterea actualei crize”, a ținut să transmită Stoltenberg într-o declaraţie de presă.

Şi Uniunea Europeană a criticat Rusia şi China într-un raport pe această temă, acuzând Moscova şi Beijingul că sunt sursa multor manipulări, a unor „ştiri false” sau distorsionate, direcţionate către „audienţe ample” în UE şi în alte state.

De exemplu, în raportul UE se face referire la „un impuls coordonat al surselor oficiale chineze pentru a nega orice culpă (a Chinei) pentru declanşarea pandemiei” sau la promovarea din unele surse a teoriei conform căreia epidemia declanşată în oraşul chinez Wuhan ar avea legătură cu armata americană.

Sursa Foto: NATO

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *