Analize

Sârbii au predat aproape 110.000 de arme deţinute ilegal ca urmare a unei amnistii

1 minute necesare pentru a citi articolul

La cererea guvernului, populaţia sârbă a predat poliţiei aproape 110.000 de arme deţinute ilegal, după două atacuri armate mortale în luna mai, informează agenţia Belga, citată de News.ro.

Capitala Belgrad a fost în doliu în luna mai din cauza a două împuşcături fără legătură între ele, soldate în total cu 18 morţi. De atunci, zeci de mii de sârbi au ieşit în stradă în fiecare săptămână pentru a protesta la adresa violenţei şi a glorificării acesteia, un fenomen încurajat, spun ei, de autorităţile guvernamentale şi de tabloidele care le susţin.

Cu toate acestea, autorităţile au făcut apel la populaţie să predea armele deţinute ilegal a doua zi după împuşcături. Populaţia a avut timp până la miezul nopţii să facă acest lucru fără a suferi consecinţe.

Potrivit poliţiei, au fost predate în total 108.833 de arme, dintre care 82.400 de arme uşoare şi aproximativ 26.500 de mine şi alte dispozitive explozive. De asemenea, au fost predate 4,2 milioane de cartuşe.

Populația din Serbia deține ilegal un mare număr de arme de foc ca urmare a războaielor în care a fost implicată țara după destrămarea fostei Iugoslavii.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.