Analize

Scoţia vrea să înfiinţeze un muzeu al istoriei sclaviei, în semn de solidaritate cu mişcarea mondială antirasism

1 minute necesare pentru a citi articolul

Scoţia intenţionează să înfiinţeze un muzeu al istoriei sclaviei, în semn de solidaritate cu mişcarea mondială antirasism generată de protestele din Statele Unite, transmite Rador.

Ideea înfiinţării muzeului face parte dintr-o moţiune adoptată miercuri în unanimitate în parlamentul Scoţiei, menirea viitorului muzeu fiind aceea de a „rezolva legăturile istorice ale Scoţiei cu comerţul de sclavi”.

Potrivit textului moţiunii, „Scoţia înţelege şi împărtăşeşte pe deplin îngrijorarea şi oroarea pe care mulţi le resimt faţă de rasism şi nedreptate rasială, precum şi faţă de brutalitatea poliţiei din lumea întreagă”.

Moţiunea solicită de asemenea guvernului Marii Britanii să suspende exportul în SUA de licenţe pentru producţia de gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi echipament pentru scutieri, din cauza tacticilor forţelor de poliţie americane împotriva protestatarilor.

În plus, moţiunea îşi exprimă regretul „pentru că atât de multe monumente şi nume de străzi celebrează infractori şi profitori de pe urma comerţului cu sclavi, cerând guvernului de la Londra să „rezolve această moştenire toxică”.

Sursa foto: Pixabay

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *