Analize

Șeful staff-ului Casei Albe anunță că alegerile prezidențiale vor avea loc la termen, pe 3 noiembrie

1 minute necesare pentru a citi articolul

Şeful personalului Casei Albe, Mark Meadows, a declarat că alegerile prezidenţiale din SUA vor avea loc la termen, potrivit Agerpres. Poziționarea oficialului vine după ce președintele ceruse amânarea alegerilor din cauza posibilității ca votul prin corespondență să fie fraudat.

Duminică, în emisiunea ‘Face the Nation’ (În faţa naţiunii) de la televiziunea CBS, Meadows a declarat că ”vom avea alegeri pe 3 noiembrie şi preşedintele va câştiga”.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a vehiculat joi ideea amânării alegerilor, din cauza epidemiei de coronavirus. El nu are însă dreptul legal de a lua o decizie în acest sens, iar democraţi şi republicani din Congresul SUA – căruia îi revine constituţional atribuţia de a stabili data scrutinului – s-au pronunţat imediat împotriva unei astfel de măsuri.

Trump a încercat şi să submineze încrederea în votul prin corespondenţă, susţinând de mai multe ori că pot avea loc fraude de mari proporţii. Trump a prezentat și imagini video în care se observă că procesul poate fi viciat. Meadows a preluat duminică tema, avertizând că buletinele de vot trimise prin poştă trebuie procesate corespunzător, însă fără a aduce vreo dovadă de nereguli în trecut.

Foto: Miting electoral în SUA/ Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *