Analize

Serghei Lavrov acuză Occidentul de o rusofobie „grotescă”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a criticat dur sâmbătă, în cadrul Adunării Generale a ONU, atitudinea țărilor occidentale față de războiul din Ucraina și față de Moscova, în special a Statelor Unite, reluând retorica obișnuită a Rusie, care nu recunoaște nicio vină în decizia de invadare a Ucrainei.

„Rusofobia oficială din Occident este fără precedent, amploarea ei este grotescă. Nu le mai este rușine să spună că vor să facă Rusia să dispară”, a susținut Serghei Lavrov, citat de BFM TV.

„Ei nu ezită să își declare intenția nu doar de a provoca o înfrângere militară țării noastre, ci și de a distruge Rusia”, a adăugat el, ironizând condamnările „referendumurilor” de anexare în curs de desfășurare în mai multe regiuni din Ucraina aflate sub controlul Rusiei și atacând direct Statele Unite. El a apărat, de asemenea, „referendumurile” de anexare, descriind oamenii care își revendică „pământul pe care strămoșii lor au trăit sute de ani”.

„Washingtonul s-a erijat aproape în mesagerul lui Dumnezeu pe Pământ”.

„Țările occidentale sunt supuse Statelor Unite, care nu respectă procesele geopolitice”, a spus el. În special, el a afirmat că „Washington și Bruxelles [au] provocat războiul împotriva Rusiei”.

„Declarându-se victorios în Războiul Rece, Washingtonul s-a erijat aproape în trimisul lui Dumnezeu pe Pământ, fără nici o datorie, dar cu dreptul sacru de a acționa cu impunitate oriunde și oricând”, a spus el, argumentând că americanii „încearcă să facă din întreaga lume curtea lor”.

De asemenea, el a solicitat o reformă a Consiliului de Securitate al ONU. El a propus să integreze India și Brazilia și să „extindă participarea țărilor africane”.

Lavrov a mai acuzat SUA că „se joacă cu focul” în jurul Taiwanului.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *