Analize

Serviciul de Securitate de la Kiev l-a inclus pe fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev pe lista persoanelor date în urmărire pentru incitare la încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a inclus pe fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, pe lista persoanelor date în urmărire pentru incitare la încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, relatează DPA şi Interfax-Ukraina.

Potrivit documentului publicat luni, Medvedev este acuzat de atentat la integritatea teritorială şi la suveranitatea Ucrainei. În temeiul articolului 110 (aliniatul 2) din Codul penal ucrainean, el riscă astfel o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la 10 ani în calitate de funcţionar public.

Medvedev, care în prezent este secretar adjunct al Consiliului Securităţii Naţionale, a anunţat duminică pe contul său de Telegram lansarea de lovituri de represalii din partea Rusiei ca răzbunare pentru explozia de pe podul Kerci, care leagă peninsula Crimeea – anexată de Moscova în 2014 – şi teritoriul rus.

Explozia a fost un atac terorist la care Rusia va răspunde „distrugând teroriştii”, a scris el în postare.

După atacurile masive cu rachete asupra Kievului şi a altor oraşe ucrainene luni, Medvedev a adăugat că acestea au fost doar începutul.

Statul ucrainean în forma sa actuală este o ameninţare constantă pentru Rusia, de aceea regimul politic al Ucrainei trebuie să fie complet eliminat, susţine Medvedev.

El mai susţine că aceasta este poziţia sa personală, avertizând Kievul că episoade precum cele de astăzi „vor mai fi”.

Informaţiile despre darea în urmărire a lui Medvedev sunt postate în baza de date a persoanelor căutate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

Rusia a lansat peste 80 de rachete asupra Ucrainei luni, prezentând aceste atacuri drept represalii la explozia de sâmbătă de pe podul Kerci, o infrastructură de care şi-a legat numele preşedintele rus Vladimir Putin.

sursa: Agerpres.ro

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *