Analize

Site-urile mai multor aeroporturi din Chicago, Los Angeles, Atlanta şi New York au fost atacate de un grup de hackeri pro-ruși

1 minute necesare pentru a citi articolul

Site-urile internet ale mai multor mari aeroporturi americane au fost scoase din funcţiune pentru scurt timp luni după ce un grup de hackeri pro-ruşi a lansat un apel la piratarea lor, relatează AFP.

Acestea au fost vizate de un atac de tip DoS (denial-of-service) care constă în ţintirea unui sistem informatic inundându-l cu mesaje sau cu cereri de conectare.

Printre aeroporturile vizate au fost cele din Chicago, Los Angeles, Atlanta şi New York.

Paginile web ale acestor aeroporturi au fost luate în vizor după ce grupul de hackeri proruşi cunoscut sub numele „Killnet” a publicat o listă a site-urilor lor internet şi i-au incurajat pe susţinătorii săi să le atace.

Nicio perturbare a funcţionării aeroporturilor nu a fost raportată, operaţiunea afectând doar interfaţa web dedicată publicului, care afişează de obicei informaţii despre zboruri şi servicii.

Aeroportul internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta a transmis prin Twitter că site-ul său internet „este operaţional după un incident survenit în această dimineaţă devreme, care îl făcuse inaccesibil publicului”.

„Cercetări pentru a stabili cauzele incidentului sunt în curs” de desfăşurare, a indicat el, precizând că „în niciun moment funcţionarea aeroportului nu a fost afectată”.

Cea mai mare parte a site-urilor internet ale aeroporturilor vizate par să funcţioneze acum normal.

Killnet a revendicat atacuri cibernetice săptămâna trecută asupra mai multor site-uri internet oficiale ale guvernului american.

Agenţia anericană de securitate cibernetică şi de securitate a infrastructurilor (CISA) nu a dorit pentru moment să comenteze acest atac cibernetic.

sursa: Agerpres.ro

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *