Analize

Soldați ruși mai bine antrenați sosesc pe linia frontului

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un general ucrainean a declarat că soldații ruși mai bine pregătiți sosesc acum pe linia frontului, în urma recentei mobilizări a Moscovei, relatează Sky News.

Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul Oleksander Syrskyi, a declarat la televiziunea națională că mobilizarea a sporit amenințarea militară a Rusiei în Ucraina, dar că Moscova folosește acum o mulțime de echipamente vechi, deoarece se luptă pentru a-și reface proviziile.

„Pe frontul de est, situația este foarte tensionată, inamicul atacă unitățile noastre în fiecare zi”, a afirmat el.

Întrebat despre mobilizarea ordonată de Moscova în luna septembrie, el a spus: „Un astfel de număr de personal a crescut amenințarea pentru noi și acestea nu sunt doar cuvinte – sunt brigăzi noi, batalioane noi care au fost antrenate, este vorba de reaprovizionarea pe care armata o aștepta pentru că era epuizată. Cei care vin acum au un nivel de pregătire mai bun decât cei care au fost trimiși anterior pe front”.

De asemenea, generalul a precizat că, în ciuda amenințării sporite, forțele rusești au făcut doar un progres lent în jurul orașului Bakhmut, una dintre principalele zone de luptă din estul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat în septembrie mobilizarea parțială a aproximativ 300.000 de rezerviști pentru a-și consolida forțele din Ucraina.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *