Analize

Soldați ruși prinși între forțele armate ale Ucrainei și malul drept al râului Nipru încearcă să negocieze o predare (Comandamentul Operațional Pivden Sud)

1 minute necesare pentru a citi articolul

Unitățile rusești din sudul Ucrainei sunt prinse între armata ucraineană și malul drept al râului Nipru iar unii dintre comandanții ruși încearcă să ia legătura cu reprezentanți ai forțelor armate ucrainene pentru a depune armele și a se preda, scrie publicația ucraineană Pravda.

„Controlul pe care îl menținem asupra trecerilor și arterelor de transport peste râul Nipru îi face să realizeze că sunt prinși între Forțele ucrainene și malul drept al râului – și anume unitățile staționate în această parte a regiunii Herson”, a declarat Nataliia Humeniuk, de la Centrul unit de coordonare a presei din cadrul Comandamentului Operațional Pivden (Sud).
.
Potrivit acesteia, soldații ruși sunt demoralizați și nu văd care este scopul prezenței lor pe acest front.

„Primim informații că ei [trupele rusești] sunt cu adevărat demoralizați, chiar nu văd rostul prezenței lor pe acest front. Ei văd exemplul frontului de est, iar acest lucru nu este foarte încurajator pentru ei, pentru că înțeleg că un astfel de curs al evenimentelor este, de asemenea, posibil”, a continuat Nataliia Humeniuk.

Potrivit reprezentantului ucrainean, soldații ruși consideră că este mai ușor să depună armele decât să se deplaseze la granița cu Rusia, în condițiile în care regiunea Herson este foarte departe de frontieră, spre deosebire de regiunea Harkov, și există un obstacol semnificativ în calea lor – râul Nipru, care este în prezent impracticabil, a precizat sursa citată.

Humeniuk a raportat, de asemenea, cazuri în care comandamentul unităților rusești a contactat reprezentanți ai Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a negocia predarea acestora: „Aceste cereri sunt supuse unei inspecții amănunțite”.

 

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *