Analize

Stadioanele şi sălile de concert din Germania ar putea rămâne fără public pentru mai mult de un an

1 minute necesare pentru a citi articolul

Amatorii de fotbal sau de concerte ar putea fi lipsiţi de spectacolele lor preferate pentru mai mult de un an şi jumătate în cel mai rău scenariu, potrivit preşedintelui Academiei naţionale de ştiinţe germane, scrie AFP, citată de News.ro.

Menţinerea închisă a stadioanelor şi a sălilor încă 18 luni „ar fi cu siguranţă foarte îndreptăţită”, a declarat Gerald Haug, preşedintele Academiei de Ştiinţe Leopoldina, ale cărui sfaturi sunt urmate de guvern pentru a decide măsurile de luptă contra pandemiei de coronavirus.

”În ceea ce priveşte durata de un an şi jumătate, trebuie să aşteptăm, există evaluări mai optimiste”, a admis el într-un interviu, acordat luni seara postului public ARD. ”Dar aceasta va mai dura cu siguranţă câteva luni, ar putea ajunge până la un an şi jumătate”.

Luni, Academia a prevăzut o reîntoarcere „în etape” la normal dacă „se stabilizează la un nivel scăzut” noile cifre privind cazurile de contaminări şi dacă „măsurile de igienă sunt menţinute”.

Sălile de spectacol şi stadioanele sunt închise de la mijlocul lui martie peste tot în Germania.

Liga germană de fotbal (DFL) trebuie să se reunească la 23 aprilie pentru a decide asupra unei eventuale reprize de campionat în mai, cu meciuri doar cu uşile închise dacă autorităţile sanitare permit acest lucru.

sursa foto: Pixabay

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *