Analize

Statele Unite iau în considerare transferul de rachete moderne cu rază lungă de acțiune ATACMS către Ucraina

1 minute necesare pentru a citi articolul

Statele Unite, care anterior refuzau să transfere rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune către Ucraina, permit acum astfel de livrări, scrie, citând o sursă care a preferat să-și păstreze anonimatul, cotidianul american Wall Street Journal, citat de BBC.

Potrivit publicației americane, acest lucru se datorează progreselor înregistrate în achiziționarea de către Pentagon a unui sistem de nouă generație, numit Precision Strike Missile.

Anul trecut, Statele Unite au trimis Kievului un număr mic de rachete cu o rază de acțiune de până la 160 km, datorită cărora forțele armate ucrainene au reușit să lovească echipamentele trupelor rusești de pe aerodromurile din Berdiansk și Lugansk ocupate de ruși.

Ulterior, New York Times a scris că secretarul Apărării, Lloyd Austin, s-a opus furnizării de rachete cu rază de acțiune mai mare (până la 290 km). El a subliniat că Statele Unite dispun doar de o cantitate limitată de astfel de rachete, iar furnizarea lor către Kiev ar putea duce la o diminuare a capacității de apărare a Americii.

Achiziționarea sistemului de rachete Precision Strike Missile va elimina acest obstacol în calea furnizării de rachete către Kiev, deși oficialii americani nu au confirmat încă dacă decizia a fost luată, subliniază WSJ.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.