Analize

STUDIU Pisicile domestice ucid circa 300 de milioane de animale native anual în Australia

1 minute necesare pentru a citi articolul

Pisicile domestice ucid anual circa 300 de milioane de animale native în Australia, susţine o cercetare realizată de un grup de oameni de ştiinţă australieni, potrivit DPA.

Conform acestei cercetări finanţate de guvern, în fiecare an, până la 8.000 de animale sunt ucise pe kilometru pătrat de către pisicile de companie, a informat joi Threatened Species Recovery Hub (TSRH).

Potrivit estimărilor guvernului, circa 2,7 milioane (peste 25%) dintre gospodăriile australiene au pisici drept animale de companie, iar aproximativ jumătate dintre acestea deţin peste o pisică, ceea ce face ca în total, populaţia de pisici domestice din Australia să fie în jur de 3,8 milioane.

Noua cercetare, publicată în luna aprilie revista Wildlife Research, a evaluat pentru prima dată impactul pisicilor domestice asupra faunei sălbatice din Australia.

Dintre cele 3,8 milioane de pisici domestice, circa 1,1 milioane petrec circa 24 de ore în case, astfel încât ele nu reprezintă o ameninţare la adresa vieţii sălbatice.

Cu toate acestea, restul de 2,7 milioane, sau 71 % din totalul pisicilor de companie, pot umbla libere şi vâna, fiecare dintre acestea ucigând în medie anual 110 animale native, dintre care 40 de reptile, 38 de păsări şi 32 de mamifere. Împreună, susţine noua cercetare, pisicile domestice ucid 297 de milioane de animale native pe an.

Impactul este concentrat în oraşele şi localităţile cu între 40 şi 70 de pisici libere pe kilometru pătrat, acestea ucigând împreună anual până la 8.100 de animale pe kilometru pătrat, mai precizează studiul.

Cercetătorii susţin au existat numeroase  documentate în care o singură pisică lăsată liberă a dus la declinul unei specii într-o anumită zonă.

Pisicile domestice sunt responsabile de pentru scăderea populaţiei de oposumi planori (Acrobates pygmaeus) în New South Wakes, dar şi a unor specii de şopârlă în Perth şi Canberra.

Image by Jonathan Sautter from Pixabay 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *