Analize

SUA și Canada își păstrează frontierele închise cel puțin încă o lună

1 minute necesare pentru a citi articolul

SUA şi Canada au decis să prelungească închiderea parţială a frontierei lor comune cu încă o lună, din cauza pandemiei cu noul tip de coronavirus, a anunţat sâmbătă premierul canadian Justin Trudeau, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Confirm astăzi că SUA şi Canada au ajuns la un acord pentru prelungirea cu 30 de zile” a acestei închideri parţiale a frontierei pentru deplasări neesenţiale, a spus Trudeau în timpul conferinţei sale zilnice.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că restricţiile la frontiera dintre cei doi vecini ar fi „printre primele care vor fi ridicate”. „Canada stă bine, noi stăm bine, vom vedea la un moment dat ce vom face”, a spus Donald Trump legat de frontieră.

Joi, premierul canadian estima că va fi nevoie să treacă „încă multe săptămâni” înainte de redeschiderea completă a frontierei dintre Canada şi Statele Unite.

De 9 ori mai puţin populată decât Statele Unite, Canada numără aproximativ de 20 de ori mai puţine cazuri de noul coronavirus şi de 30 de ori mai puţine decese decât vecinul său american. Cele mai afectate două provincii canadiene, Quebec şi Ontario, sunt însă învecinate cu statul New York, epicentrul pandemiei din SUA.

Pe 21 martie, cele două ţări au decis de comun acord să închidă frontiera lor pentru o primă perioadă de 30 de zile, cu excepţia transportului de bunuri şi mărfuri.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *