Analize

Testarea va începe la nivelul fiecărei regiuni, după 1 iunie. Efectele relaxării din ultimele 3 zile le vom vedea de joi încolo

2 minute necesare pentru a citi articolul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni seara că se vor efectua teste imunologice începând din 1 iunie, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării. Testarea are rolul de a arăta care este procentajul persoanelor din România care s-au imunizat şi prezintă anticorpi pentru noul coronavirus.

„După 1 iunie, vom începe testare la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare. Avem opt regiuni de dezvoltare. La nivelul fiecărui judeţe, la nivelul fiecărei grupe de vârstă se iau eşantioane şi se testează. Este un studiu de seroprevalenţă. Se fac teste imunologice şi vom vedea din fiecare grupă de vârstă cam care este procentajul în care persoanele din România s-au imunizat şi prezintă anticorpi. (…) În momentul în care avem această evaluare, putem spune cam ce procent din populaţia României s-a imunizat şi putem previziona şi o evoluţie ulterioară a acestei pandemii, dacă vom avea spre toamnă o curbă sau vom avea o creştere uşoară, lentă şi o trecere de tip epidemic ca o gripă sezonieră”, a explicat Tătaru într-o intervenție la Digi24, conform Agrepres.

Ministerul Sănătăţii (MS) împreună cu INSP realizează acest studiu de prevalenţă, „ca în orice pandemie, la trei luni, la şase luni, la nouă luni, pentru evaluarea populaţiei, a precizat Tătaru.

Efectele celor trei zile de relaxare, după încheierea stării de urgenţă, se vor vedea începând de joi

Legat de cele două, trei zile în care lumea s-a bucurat de libertate, după închiderea stării de urgență, efectele urmează să le vedem de joi înclo.

„Suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe. (…) Avem prima dată sub 200 de cazuri în Terapie Intensivă, 193.165 de cazuri noi. Efectul celor trei zile de relaxare îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată, senzaţie de libertate va produce şi efecte. (…) Sper ca bucuria pe care am avut-o să fi fost prudentă, am văzut şi unele locuri în care nu a fost atât de prudentă – şi de joi încolo să avem o creştere a numărului de cazuri, dar mică. (…) Sper ca efectele pe care o să le vedem zilele următoare să nu fie aşa de mari”, a spus Tătaru.

 

Sursa Foto:  G4Media/Captură video/Nelu Tataru

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *