Analize

Trupele ucrainene au avansat în regiunile Donețk și Zaporijia

1 minute necesare pentru a citi articolul

Institutul american pentru studierea războiului (ISW) scrie într-un rezumat publicat ieri că forțele ucrainene au avansat în zona de frontieră dintre partea de vest a regiunii Donețk și partea de est și vest a regiunii Zaporijia, pe fondul acțiunilor de contraofensivă a trupelor ucrainene, transmite BBC.

Potrivit sursei citate, trupele ucrainene avansează în direcția Novoprokopovka, Malaia Tokmachka și Ocheretuvate în vestul regiunii Zaporijia, precum și în zona Urojaine și Rabotino, și continuă operațiunile ofensive în direcția Bahmut.

În același timp, compoziția pozițiilor defensive rusești din sudul Ucrainei și incertitudinea cu privire la personalul și echipamentul acestora fac dificilă prevederea modului în care se va desfășura următoarea etapă a ostilităților.

Potrivit unei evaluări recente a ISW, absența forțelor rusești inactive în zonă poate indica faptul că eșalonul următor al pozițiilor defensive rusești ar putea fi mai puțin fortificat decât pozițiile deja infiltrate de forțele ucrainene în nord.

Forțele rusești au cheltuit o cantitate semnificativă de personal și resurse pentru a menține o serie de poziții defensive care sunt în prezent amenințate de forțele ucrainene și nu este clar dacă rușii vor păstra avantajele pe care le au dacă nu pot direcționa aceeași cantitate de resurse și personal către următoarele niveluri de apărare, mai scriu experții ISW.

 

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.