Analize

Ucraina are „șanse foarte mari” să lanseze o contraofensivă de succes în primăvara anului 2023

1 minute necesare pentru a citi articolul

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, consideră că, datorită reducerii semnificative a forțelor rusești și a livrărilor de arme occidentale, Ucraina are „șanse foarte mari” de a lansa o contraofensivă de succes în primăvara anului 2023, transmite cotidianul ucrainean European Pravda.

Austin a făcut aceste declarații în timpul audierii de marți a Comisiei pentru forțele armate a Senatului SUA.

Acesta a precizat că Ucraina are în prezent un „avantaj semnificativ” în comparație cu forțele rusești, deși linia frontului s-a deplasat într-un sens sau altul în ultima vreme, iar în prezent există „lupte destul de serioase în zona Bahmut”.

„Ucrainenii le-au provocat pierderi semnificative rușilor și le-au epuizat rezervele de vehicule blindate într-un mod pe care nimeni nu și l-ar fi putut imagina vreodată. Iar acum vedem cum Rusia își scoate din rezerve tancurile T-54 și T-55 din cauza nivelului de pierderi pe care ucrainenii le-au provocat”, a subliniat șeful Pentagonului.

„De aceea, cred că vom asista la o intensificare a ostilităților în primăvară, pe măsură ce condițiile de manevră se vor îmbunătăți și pe baza a ceea ce am făcut deja și continuăm să facem. Cred că Ucraina va avea o șansă foarte bună de succes”, a subliniat Austin.

Anterior, mass-media, citând oficiali americani, a relatat două scenarii posibile ale contraofensivei Ucrainei, care este așteptată la sfârșitul primăverii anului 2023: primul este de a avansa spre sud prin Herson spre Crimeea, iar al doilea este de a se deplasa spre est din poziția sa nordică și apoi spre sud, tăind coridorul terestru rusesc.

Potrivit fostului șef al Statului Major General al Marii Britanii, generalul Richard Dunnatt, după contraofensiva reușită a Kievului, Vladimir Putin „poate fi dat afară din Kremlin” .

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *