Analize

Ucrainenii anunță că au distrus cu drone kamikaze două bombardiere ruse de pe un aeroport aflat la 270 de km de Moscova / ”Apărarea aeriană rusă s-a dovedit a fi complet neputincioasă” / Rușii minimalizează atacul și spun că drona a fost distrusă fără pierderi

1 minute necesare pentru a citi articolul

Drone kamikaze ar fi distrus două bombardiere Tu-22M3 aflate pe aeroportul militar Shaykovka din regiunea Kaluga, anunță presa din Ucraina.

Potrivit surselor LB.ua, drona a decolat de pe teritoriul Ucrainei și a zburat 200 de kilometri, dincolo de graniță, în Rusia și la 270 de km de Moscova.

Apărarea aeriană rusă s-a dovedit a fi complet neputincioasă, scriu jurnaliștii ucraineni. ”Conform informațiilor noastre, două bombardiere Tu-22M3 au fost distruse. Autoritățile ruse încearcă să suprime informațiile despre pierderile ca urmare a atacului”, scrie LB.ua.

Sursa foto: LB.ua

Regimentul 52 de aviație pentru bombardiere grele de gardă are sediul în Shaikovka. Din acest aerodrom decolează rusești Tu-22M3 – bombardiere strategice cu rachete cu rază lungă de acțiune. Din ele sunt lansate rachetele X-22 pe teritoriul Ucrainei, iar bombele FAB-3000 neghidate au fost aruncate asupra apărătorilor Azovstalului tot din aceste avioane.

Rușii, pe de altă parte, susțin că atacul nu a produs daune, însă admit că dronele au venit dinspre Ucraina.

„Astăzi a avut loc o explozie la aerodromul militar Shaykovka din regiunea Kaluga”, a scris guvernatorul Vladislav Shapsha pe Telegram.

„O dronă, care probabil venea din direcția frontierei, s-a prăbușit. Infrastructura și echipamentele aerodromului nu au fost avariate. Nu există nicio amenințare la adresa operațiunilor”, a mai scris el.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *