Analize

UE îşi va adapta regulile privind ajutorul de stat pentru a preveni un exod de investiţii declanşat de un nou pachet de subvenţii pentru energie verde din SUA

1 minute necesare pentru a citi articolul

UE îşi va adapta regulile privind ajutorul de stat pentru a preveni un exod de investiţii declanşat de un nou pachet de subvenţii pentru energie verde din SUA, a declarat duminică şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit News.ro.

”Concurenţa este bună… dar această competiţie trebuie să respecte condiţii de concurenţă echitabile”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un discurs în oraşul belgian Bruges.

Ea a adăugat că ”Legea pentru reducerea inflaţiei din SUA ar trebui să ne facă să reflectăm asupra modului în care ne putem îmbunătăţi cadrele de ajutor de stat şi le putem adapta la un nou mediu global”.

Blocul european de 27 de ţări se teme că Legea americană pentru reducerea inflaţiei, în valoare de 430 de miliarde de dolari, cu scăderile sale generoase de impozite, ar putea atrage afacerile din UE şi ar putea dezavantaja companiile europene, de la producătorii de maşini la producătorii de tehnologie ecologică.

Subiectul este unul dintre câteva probleme aflate pe agenda Reuniunii Consiliului pentru Comerţ şi Tehnologie al UE-SUA din 5 decembrie.

Printre participanţi se numără secretarul de Stat al SUA Antony Blinken, secretarul pentru Comerţ Gina Raimondo şi reprezentantul Comercial al SUA Katherine Tai, alături de vicepreşedinţii executivi ai Comisiei Europene Valdis Dombrovskis şi Margrethe Vestager.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *