Analize

UE vrea să impună sancțiuni împotriva lui Nikita Mihalkov și Grigori Leps

1 minute necesare pentru a citi articolul

În cadrul celei de-a noua runde de sancțiuni, UE va impune restricții asupra a 144 de persoane, inclusiv celebrități rusești, bloggeri și prezentatori TV responsabili de răspândirea propagandei pro-ruse, scrie, citând un proiect de document, EUobserver, citată de meduza.io.

Potrivit publicației, sancțiunile îi vor afecta pe prezentatorii TV Boris Korcevnikov, Marina Kim și Serghei Miheev, cântărețul Grigori Leps, bloggerul Dmitri „Goblin” Pușkov, regizorul Nikita Mihalkov, precum și membrii familiei omului de afaceri Iuri Kovalciuk.

În plus, restricțiile îi vor afecta pe cei cinci șefi ai canalului de televiziune Ren TV și ANO TV-Novosti (gestionează canalul RT).

UE va revoca licențele de emisie ale canalelor NTV/NTV-Mir, Rossiya 1 și Ren TV. În plus, autoritățile UE intenționează să înghețe activele europene ale Societății de Stat de Televiziune și Radiodifuziune a Rusiei, ale Grupului Național Media, ale ANO TV-Novosti și ale Fondului Strategic pentru Cultură. Acest fond este asociat cu Serviciul rus de informații externe.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat cel de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în 7 decembrie. Nu se știe însă când vor intra în vigoare.

În primul rând, ele trebuie să fie aprobate de Consiliul UE, dar șeful diplomației europene, Josep Borrell, a avertizat deja că miniștrii de externe ai UE au opinii diferite cu privire la noile sancțiuni. Potrivit lui Borrell, nu va fi ușor să se ajungă la un acord asupra mai multor aspecte.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *