Analize

Un diplomat rus de rang înalt se plânge Turciei de „comportamentul agresiv” al Forțelor Armate ale Ucrainei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Serghei Verșinin, ministrul adjunct al afacerilor externe al Federației Ruse, a declarat că, în timpul consultărilor politice de la Istanbul, a informat partea turcă despre „comportamentul agresiv” al forțelor armate ale Ucrainei în războiul declanșat de Rusia, transmite agenția TASS, citată de publicația ucraineană Pravda.

„Am discutat în detaliu despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, în Donbass și în noile regiuni ale Federației Ruse. Am încercat să informăm partea turcă cât mai detaliat posibil despre situația reală de pe teren, remarcând comportamentul absolut agresiv al Forțelor Armate ale Ucrainei și atacurile asupra populației civile din Donbas și din alte teritorii rusești [ocupate – n.r.]”, a declarat Verșinin.

Ministrul adjunct de externe al Federației Ruse a adăugat că ultima rundă de negocieri între delegațiile Rusiei și Ucrainei, care a avut loc la Istanbul, s-a încheiat cu un „comportament agresiv și neconstructiv al părții ucrainene”.

Verșinin a mai declarat că rușii „sunt gata pentru discuții bazate pe obiectivele care au fost declarate în timpul operațiunii militare speciale”.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *