Analize

Un medicament împotriva paraziților a fost testat cu succes în laborator ca tratament pentru coronavirus. Urmează testele clinice pe oameni

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ivermectin, un medicament eficient împotriva infecțiilor cu paraziți, aprobat de Administrația pentru Medicamente și Alimente a SUA (FDA), cunoscut pentru activitatea sa antivirală cu spectru larg, dovedită anterior in vitro (în laborator, pe celule infectate de exemplu cu virusul HIV-1), a fost testat ca inhibitor al virusului SARS-COV2.

Autorii studiului publicat de Sciencedirect sunt cinci cercetători australieni.

Rezultatele studiului arată că infectarea unor celule cu virusul SARS-COV2, urmată de tratarea după doua ore de la expunere cu o singură doză de ivermectin, conduce la scăderea activității virale de până la 5000 de ori (corespunzând la scăderea cantității de ARN viral cu aproximativ 99.98%) într-un interval de 48 de ore.

Coroborat cu faptul că substanța prezintă o toxicitate redusă asupra celulelor, autorii concluzionează că rezultatele sunt promițătoare și indică necesitatea de a continua cercetările privind potențialele efecte benefice ale acestui medicament pe piață pentru tratamentul împotriva COVID-19.

Următorul pas este ca cercetătorii să determine dacă ivermectin poate trata eficient coronavirusul la oameni și care ar trebui să fie doza corectă.

Testele clinice pe oameni vor începe în ”câteva săptămâni sau cel mult două luni”, potrivit presei australiene.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *