Analize

Un protestatar purtând un steag pro-independență în mână a fost prima arestare făcută în Hong Kong după adoptarea legii securității impusă de Beijing

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un bărbat care purta un steag pro-independență a fost prima persoană arestată în Hong Kong după intrarea în vigoare a legii „anti-protest” impusă de Beijing, transmite BBC.

Poliția a folosit sprayuri paralizante pentru a dispersa câțiva protestatari strânși pentru a marca 23 de ani de când teritoriul nu mai aparține Marii Britanii.

Noua lege privind securitatea națională impusă de China îşi propune să combată subversiunea, terorismul, separatismul şi ingerinţa forţele străine iar pedepsele pot ajunge până la închisoare pe viață.

Parlamentul Chinei a adoptat marţi legea privind securitatea naţională în Hong Kong, creând astfel premisele celei mai radicale schimbări ale modului de viaţă în fosta colonie britanică după revenirea teritoriului sub autoritatea Chinei în urmă cu aproape 23 de ani.

Înainte de adoptarea legii SUA a amenințat cu sancțiuni economice împotriva Beijingului iar prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că va oferi paşapoarte câtorva milioane de locuitori din Hong Kong şi, posibil, acces la cetăţenia britanică dacă China va adopta această lege.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *