Analize

Vaticanul lucrează la un „mecanism” pentru aducerea copiilor ucraineni înapoi acasă/ Kievul susține că minorii au fost răpiți de Moscova

1 minute necesare pentru a citi articolul

Emisarul pentru pace al papei Francisc pentru Ucraina, cardinalul Matteo Zuppi, a declarat marţi că el lucrează la un „mecanism” ce ar putea asigura întoarcerea copiilor care, potrivit Kievului, au fost răpiţi în Rusia, informează Reuters, citată de Agerpres.

„Vom vedea cum putem porni mecanismul pentru copii şi să ajutăm aşa cum am spus pe frontul umanitar, în special copiii să se poată întoarce în Ucraina”, a afirmat Zuppi la o prezentare de carte la Roma.

El a adăugat că a discutat personal problema cu Francisc.

Cardinalul italian a vizitat Moscova săptămâna trecută şi a fost anterior în capitala Ucrainei, Kiev. Vaticanul a descris eforturile sale ca „vizând identificarea iniţiativelor umanitare care ar putea deschide drumuri către pace”.

Vorbind duminică la postul public italian RAI, Zuppi a clarificat că el nu lucrează la un „plan de pace” sau la o „mediere” între Kiev şi Moscova, spunând că se concentrează pe „aspecte umanitare”.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.