Analize

Ventilatoare mecanice, produse într-o fabrică de rachete

1 minute necesare pentru a citi articolul

Israelul a transformat o facilitate de producție a rachetelor militare pentru a putea produce ventilatoare mecanice, echipamente esențiale în tratarea pacienților infectați cu coronavirus, transmite publicația Haaretz.

Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Naftali Bennett, care a avertizat că țara dispune de doar 2.000 de ventilatoare mecanice, un număr cu mult mai mic decât necesarul estimat.

Inițiativa este rezultatul unei colaborări între ministerul Apărării, compania de stat Israel Aerospace Industries (IAI) și compania privată Inovytec, specializată în producția de dispozitive medicale, potrivit Haaretz.

Aproape toate țările au probleme mari în aprovizionarea cu ventilatoare medicale, dat fiind că există extrem de puține firme care au un patent pentru acest tip de echipament, iar cele care îl au nu vor să îl cedeze statelor.

Ca urmare a acestei crize globale, mai multe state, printre care SUA și Marea Britanie, au cerut industriei auto să treacă la producția de ventilatoare mecanice, dar problema persistă din cauza lipsei unui prototip testat și care să respecte standardele de utilizare.

Israelul a raportat 17 victime ale pandemiei de coronavirus și 5.000 de pacienți infectați.

Foto: Ventilator mecanic (Sursa: Cleveland Clinic)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *