Analize

Victime ale genocidului de la Srebrenica, înhumate la 26 de ani de la masacru

1 minute necesare pentru a citi articolul

Rămăşiţele a 19 victime ale genocidului de la Srebrenica au fost înhumate, duminică, când s-au marcat 26 de ani de la masacru, relatează AFP.

La ceremonia de la Centrul memorial din Potocari, din apropieree de Srebrenica, au participat mii de oameni.

“Voi înhuma craniul fratelui meu şi nici măcar nu este complet”, a declarat Azir Osmanovic, cu puţin înainte de înhumarea rămăşiţelor fratelui său Azmir, care avea 16 ani în iulie 1995.

În Centrul memorial au fost înhumate până acum 6.671 de victime ale masacrului, dintre care 435 erau adolescenţi. Alte 236 de victime au fost înmormântate în alte cimitire.

Deşi era considerată „Zonă protejată” de Naţiunile Unite, prin reprezentanţi ai forţelor olandeze, la 11 iulie 1995, cu cinci luni înainte de sfârşitul războiului, peste 8.000 de musulmani bosniaci, bărbaţi şi băieţi, din oraşul Srebrenica din Bosnia şi Herţegovina şi din împrejurimi, au fost ucişi de către unităţi ale Armatei Republicii Srpska (VRS) aflată sub comanda generalului Ratko Mladici. O unitate preliminară din Serbia, denumită Scorpionii, oficial parte a Ministerului Sârb de Interne până în 1991, a participat la masacru.

Liderii politic şi militar din acea vreme, Radovan Karadzic şi Ratko Mladic, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru masacrul de la Srebrenica şi asediul oraşului Sarajevo.

sursa: News.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *