Analize

VIDEO Cinci dintre cele mai așteptate filme ale lunii iunie aduc iubitorilor de cinema acțiune, groază și nostalgie

5 minute necesare pentru a citi articolul

Acum că a venit vara, distracția în aer liber este în sfârșit mai mult decât un vis care să te ajute să treci de zilele lungi de muncă. Totuși, nu toată lumea vrea să-și petreacă fiecare clipă din următoarele trei luni pe plajă sau în club. Pentru serile liniștite când e imposibil să te ridici de pe canapea sau când vrei să mergi la cinema, vara vine cu o selecție de filme care nu trebuie ratate, iar luna iunie dă un start puternic. 

The Boogeyman 

“Baubaul”, noul film regizat de Rob Savage, are toate indicațiile unei povești cinematografice de succes. Ca orice film horror ce se respectă, este bazat pe o poveste scrisă de Stephen King în 1973, în perioada când cariera autorului horror începea să capete avânt.

Pe deasupra, se leagă de numele lui Rob Savage, regizor britanic cu o reputație pentru abilitatea de a scoate filme de succes dintr-un joben de resurse limitate. Britanicul a înregistrat deja un succes de acest fel în 2020, sub forma filmului “Host”, bazat pe anxietatea cauzată de pandemie care a obținut un scor de 99% pe scara Rotten Tomatoes, o performanță rară pentru un film horror. 

De data asta, Savage se duce spre o poveste clasică cu monștri urâți și dezgustători, dar prognozele sunt bune. Filmul trebuia să fie lansat doar pe Hulu, însă etapa de testare a calității a fost destul de bună încât i-a convins pe producătorii de la studioul 20th Century să aducă filmul și în cinematografele lumii, inclusiv cele românești, pe 2 iunie. 

Rob Savage a reușit încă o dată, cel puțin potrivit primelor recenzii.

Spiderman: Across the Spider-Verse

Miles Morales, noul venit în universul Spiderman, s-a întors în iunie după o pauză de câțiva ani și nu putea veni la un moment mai bun – nu numai că este continuarea filmului “Into the Spider-Verse”, care a înregistrat un succes considerabil, cu un box office de 358 de milioane de dolari și cu un premiu Oscar pentru animație în 2019, scrie The Guardian, apare și într-o perioadă extrem de bună pentru filmele de animație. 

Spre exemplu, Puss in Boots: The Last Wish a cucerit inimile oamenilor în 2022 cu un box office de aproape 500 de milioane de dolari, dar nu a reușit să îl învingă pe Guillermo del Toro și filmul său “Pinocchio” la Oscaruri. Anul 2022 a fost foarte competitiv pentru peliculele de animație pentru toată familia, iar fanii acestui gen de filme abia așteaptă un nou mare succes.

Cu un weekend de deschidere ce se anunță promițător și recenzii inițiale care notează că are un mare gol de umplut, rămâne doar să vedem dacă Spiderman: Across the Spider-Verse se va ridica la nivelul așteptărilor.

Premiera în cinematografe a filmului a avut loc vineri, inclusiv în România, dar datele pentru platformele de streaming nu sunt încă bătute în cuie.

Indiana Jones and the Dial of Destiny 

Spre deosebire de celelalte filme de pe listă, Indiana Jones and the Dials of Destiny se bazează mai mult pe nostalgie, ba chiar dă pe-afară această resursă: Indiana Jones se întoarce la finalul lunii pe marele ecran după 15 ani de absență și îi oferă șansa lui Harrison Ford de a-l juca pe bătrânul arheolog încă o dată.

Criticii s-au distrat pe seama faptului că obiceiul industriei de a recicla francize vechi l-a pus pe Ford în situația de a juca un aventurier la 80 de ani, detaliu care nu poate fi ascuns în post-producție. În ciuda acestor mici detalii estetice, și a faptului că Steven Spielberg, co-creatorul seriei, nu a fost implicat în ultimul film, chiar și recenziile mai puțin bune admit că acesta a fost bine realizat. 

În acest caz, totul depinde de așteptări: Pentru cei care vor să-și ia rămas bun de la doctorul Jones și sunt pregătiți să admite că actorii au îmbătrânit și nu mai pot face acrobații ca altădată, această călătorie în trecut este ocazia perfectă (și ultima).

Filmul va ajunge în cinematografele românești pe 30 iunie, iar din moment ce studiourile Walt Disney sunt în spatele producției, după ce se termină perioada de exclusivitate, va deveni disponibil pentru cumpărare și apoi pe Disney Plus.

War Pony 

Deși a avut premiera în 2022, la prestigiosul festival de film de la Cannes, unde a câștigat premiul Caméra d’Or, majoritatea celor ce vor vedea creația independentă o vor face abia anul acesta. Filmul a fost lansat în cinematografe din câteva țări europene precum Franța, Belgia și Țările de Jos, va ajunge în Marea Britanie pe 9 iunie și în Statele Unite pe 28 iulie.

Aceasta este uneori soarta filmelor care nu au în spate puterea financiară a industriei cinematografice “mainstream”, dar oferă și anumite avantaje – este o opțiune de vizionare pentru oamenii care s-au săturat de filme cu supereroi, animații ultracolorate, francize vechi de zeci de ani și continuări alte altor continuări care ajung deseori în topul clasamentelor.

Povestea unui tânăr de 23 de ani și a unui băiat de 12, amândoi rezidenți ai Rezervației Indiene Pine Ridge din Statele Unite este pictată de critici drept o poveste pe alocuri vagă care se mișcă domol, dar care prezintă în mod jucăuș și cu un iz de mândrie realitatea unui colțișor mai puțin cunoscut al lumii.

Pentru moment, nu se cunoaște când și în ce formă va ajunge filmul în România.

Extraction 2

Filmul de acțiune care va fi lansat la mijlocul lunii îl pune din pe Chris Hemsworth în pielea lui Tyler Drake, fost militar australian devenit mercenar clandestin. 

După ce, în primul film, abia a supraviețuit unei misiuni în Bangladesh, mercenarul este pregătit pentru noi scene de acțiune cam la fel de realiste precum cele dintr-un film Marvel, dar cu o atmosferă ceva mai serioasă de tipul unui film John Wick. 

Premiera filmului este pe 16 iunie, deci opiniile criticilor nu au ajuns în spațiul online încă, dar filmul își va începe viața pe ecran cu niște mari avantaje – primul “Extraction”, din 2020, a devenit rapid cel mai vizionat film original din istoria Netflix, cu aproape 100 de milioane de conturi care l-au vizionat în prima lună de la lansare, scrie NBC News. 

Într-o lume care a văzut o creștere în popularitate aproape constantă a filmelor care combină genurile acțiunea și suspansul pe un ecran de obicei puțin prea întunecat, fanii celor două genuri au la ce să se aștepte, fără a mai vorbi măcar de fanii lui Chris Hemsworth.

Premiera internațională va avea loc pe 16 iunie, iar vestea bună este că, fiind vorba de un film original Netflix, va fi disponibil pe platformă din aceeași zi. Vestea proastă este că Netflix nu tinde să-și împartă creațiile originale cu alte platforme. 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *