Analize

VIDEO Forțele ucrainene realizează noi câștiguri teritoriale în estul regiunii Donețk

2 minute necesare pentru a citi articolul

Forțele ucrainene au obținut noi avansuri în estul regiunii Donețk, potrivit unor înregistrări video geolocalizate pe rețelele de socializare și rapoartelor unui blogger militar rus din zonă, transmite CNN.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat un contingent de trupe ucrainene ridicând steagul național în orașul Novoselivka.

 

Un videoclip geolocalizat arată vehicule militare ucrainene care se deplasează prin districtul Zelena Dolnya din apropiere.

În Novoselivka, unul dintre soldați spune: „Astăzi, Forțele Armate ale Ucrainei – brigada 81, împreună cu Garda Națională a Ucrainei, au eliberat așezarea Novoselivka”.

Aceste avansuri indică faptul că un buzunar de teritoriu încă deținut de forțele pro-ruse în orașul Liman și în jurul acestuia riscă să fie încercuit. Ucrainenii controlează deja teritoriul la vest și la sud de oraș și avansează acum la nord de acesta.

Un blogger militar, Semion Pegov, care se află cu forțele rusești la est de Liman, a raportat miercuri din satul Torske că situația devine din ce în ce mai tensionată pe zi ce trece. Pegov, alias WarGonzo, a declarat într-un raport video că marți seară grupuri de trupe ucrainene au efectuat atacuri de sondare în zonă.

În cazul în care unitățile ucrainene ar cuceri Torske, un număr necunoscut de unități pro-ruse – în principal din Miliția Populară din Donețk – ar fi efectiv izolate în Liman.

Ce spune Rusia: Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti a citat Ministerul rus al Apărării care a declarat miercuri că trupele ucrainene au suferit pierderi într-o încercare nereușită de a ataca Liman. Acesta a afirmat că „pierderile brigăzilor mecanizate 66 și 93 [au fost] de peste 70 de persoane ucise, patru tancuri, șase vehicule de luptă de infanterie și trei vehicule blindate”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că preluarea întregii regiuni Donețk este unul dintre principalele obiective ale operațiunii militare speciale începute în februarie, dar până acum, în această lună, rușii și aliații lor au pierdut mai mult teren în regiune decât au câștigat.

Citește și…Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *